Valgfag

På Vivild har vi ikke linjer, men tilbyder en lang række valgfag, så du kan lave dit helt eget skema. Udbuddet varierer fra år til år, alt efter lærernes kompetencer og elevernes interesser. Der kan vælges nye valgfag 3 gange i løbet af året. Herunder kan du se hvilke valgfag, der udbydes på nuværende tidspunkt:

Spring

Er du klar på at få luft under vingerne og ophæve tyngdekraften? Så skal du vælge Spring på Vivild. Du har mulighed for at vælge spring 6 gange om ugen og vi niveau opdeler, så du bliver udfordret netop hvor du er. Vi vil træne alt lige fra salto og flik-flak, til dobbelt rotationer og kombinations spring. Kast din første baglænder rundt i de bløde springgrave, få sat en halv skrue på din salto og mærk suset i vores springcenter.

Dans

Hiphop, moderne, jazz, house og dancehall. Der er masser af dans på Vivild, og alle kan være med. Stilarten afhænger af hvilke lærere der underviser, og hvad eleverne efterspørger. I det normale skema, er det muligt at vælge dans op til tre gange om ugen. Undervisningen er en variation af teknik, sekvenser i opvarmningen og afsluttes oftest med koreografi. Til forårets gymnastikopvisninger inddrages ofte en eller flere koreografier fra dansetimerne.

Rytmisk gymnastik

I dette fag har eleverne mulighed for at få flere udfordringer rent gymnastisk. Rytmisk gymnastik er en blanding af rytmisk gymnastik og dans, og der arbejdes med rytmer, udtryk og elegance. Vi arbejder med at udforme en serier, som indgår i vores fælles opvisningsprogram.

Volleyball

Volleyball er for både for den øvede og den uøvede. Som nybegynder starter vi op med at lære teknikken bag grundslagene, for senere at kunne begå sig bedre i den taktiske del af spillet. Som øvet kan man være med til at sætte sit præg på træningen og bidrage med at udvikle øvelser både for de øvede og de uøvede, samtidig med at man selv oplever større fortrolighed med den tekniske og taktiske del af spillet. Vi stiller altid op med så mange hold som muligt til stævner og udfordrer altid de bedste af de bedste.

Ultimate

Har du lyst til at deltage i en sport, som bedst kan beskrives som en blanding mellem basketball og amerikansk fodbold? Så skal du spille ultimate!!! Ultimate er en intens idrætsgren, hvor hurtighed, smidighed og springkræft er altafgørende. Du vil som spiller være en del af et unikt fællesskab og deltage i en idrætsgren, hvor fairplay og god spirit kommer i første række.VGI er i tæt samarbejde med Dansk Disc Sports Union og har flere gæstetræninger med en af Danmarks bedste klubber, Aarhus Universitets Ultimate.

Disc golf

Disc golf er et hyggeligt valgfag. Det kræver præcision, overskud og 100% fokus i længere tid. Du kaster med specielle frisbees, kaldet discs. Med disse skal du forsøge på færrest mulige kast at ramme en kurv med nedhængende stålkæder.
Det er ikke et spil med høj intensitet, ligesom det heller ikke kræver at du kan løbe 10 km. Det bliver spillet udenfor, man nyder naturen og man nyder selskabet.
Du vil få teknik og taktik på skolen, hvorefter vi vil besøge en 9-hullers skovbane tæt på skolen. Her bliver din tålmodighed sat på prøve, når du får femte gang på et hul, rammer et træ.

Basket

I Basket kan du lære spillet fra start, eller du kan videreudvikle dit talent. Der er mange som spiller basketball i deres fritid på efterskolen. Timerne indeholder tekniktræning med mange skud og driblevarianter, samt taktisk træning med systemer og opstillinger. Træningen indebærer også en masse små konkurrencer, samt en masse spiltræning.

FodboldNØRD

FodboldNØRD er faget for dig, der ikke kan få nok af fodbold og som samtidig ønsker at forbedre dine individuelle færdigheder som fodboldspiller. I modsætning til den daglige fodboldtræning på skolen vil vi i FodboldNØRD have mere fokus på at ”lege” med bolden og finpudse de små detaljer. Foruden de tekniske øvelser vil vi også afholde forskellige konkurrencer, der bl.a. omfatter fodtennis, jonglering, fodboldgolf, overligger- og straffesparkskonkurrence, miniturneringer på små mål osv. I FodboldNØRD er fodboldspillet bogstavelig talt en leg, og hvis du elsker at spille fodbold og gerne vil blive bedre på en sjov måde, så er faget lige noget for dig.

Rugby

Et fedt fag for dem der gerne vil give dem gas og prøve sig selv af både fysisk og mentalt. Vi skal bruge musklerne, blive beskidte og turde gå direkte i en tackling. I lærer at lave en god og effektiv rugby tackling, at sparke til den besværlige ovale bold, hvad der er god grundlæggende taktik. Vi går til den og til hinanden, og det vigtigste er at man tør!

Krea

Krea er et fag, hvor der er ro på og tid til at gå i dybden. Vi arbejder med forskellige teknikker og lægger vægt på lækre materialer og tidens trends. For eksempel laver vi filtsleves til computeren, delica armbånd, planteophæng til værelset og penalhuse eller mobiletuier i læder. Desuden maler vi billeder og laver stringart, vi broderer og laver opslagstavler. I krea er der mulighed for, at du selv kommer med ideer og inputs til, hvad vi skal lave, og alle kan være med.

Keramik

Keramik som valgfag giver dig mulighed for at arbejde kreativt med ler. Du får mulighed for at skabe og designe nye ting, fx krus, vaser skåle og meget andet. Nogle projekter bestemmer læreren, andre bestemmer du selv.  Der er ingen krav om specielle forudsætninger, så undervisningen tager hensyn til dit individuelle niveau. I keramik kan der indgå forskellige teknikker som fx banke/trykke, pølse og pladeteknik. Undervisningen foregår på et forholdsvis lille hold og tilbydes en gang om ugen.

Garn

I dette fag kan du lære at strikke og hækle eller få nye udfordringer, hvis du allerede kan i forvejen. Du kan være med til at bestemme hvad vi skal lave. Vi strikker og hækler alt i mellem computertasker, make-up punge/penalhuse, tørklæder, trøjer, pynteting og hvis I selv skulle have et konkret ønske.

Friluftsliv

Friluftsliv skal først og fremmest give dig gode oplevelser ude i naturen. Friluftsliv kan både være timer i dit ugentlige skema og ture i weekender, hvor vi kommer ud i skoven, ned til havet eller ud på skolens eget friluftsområde. I friluftsliv vil vi lave mad over bål, at overnatte i det fri, klatre i træer, lave jeres egen udendørs sauna, sejle i kano eller bygge bivuakker. Men friluftsliv er også tid til socialt samvær ved lejrbålet og mulighed for blot at nyde stemningen, atmosfæren og livet ude i naturen.

Rigtige mænd

Elsker du at blive beskidt, flytte grænser og opleve det fede i at vi kun er drenge sammen? I valgfaget ”Rigtige Mænd” får vi et sammenhold der er helt særligt! Vi skal teste vores grænser med vinterbadning, alternativ 5-kamp, mudderløb, vikingesejlads i kano og meget andet. Det er ikke nødvendigvis fysisk hårdt, men grænserne bliver flyttet og vi gør det sammen.

Hønsegården

Til valgfaget "Hønsegården" vil eleverne få mulighed for at udfordre deres grænser, både fysik og mentalt. Det kan være alt fra vinterbadning, løb i terræn, til at malke en ko og lerdueskydning. Det handler ikke om at være den hurtigste eller den stærkeste, til gengæld skal man være klar til at gå til de forskellige aktiviteter med en positiv indstilling og prøve noget nyt.

Crossfit

Funktionel styrketræning udendørs, hvor vi bruger traktordæk, store hamre, sandsække, rafter, TRX mv. Både for piger og drenge, der ønsker at udfordre sig selv, svede og blive stærkere.

Yoga

Vi tilbyder yoga fordi det er en effektiv træningsform, hvor der er fokus på muskelstyrke, smidighed og balance. Yoga er skadesforebyggende og et fantastisk supplement til al anden træning. En sidegevinst ved yogaen er, at man opnår bedre indre ro, det virker afstressende og dermed en rigtig god måde at kunne arbejde med fx. angst for at gå til prøver og eksamener.  Yogatimerne er typisk bygget op med en grundig opvarmning, en lille meditation, en lang styrke -og smidighedssekvens og slutter af med afspænding, meditation og hvile.

Halvmarathon

Eleverne træner sammen og hver for sig op til halvmaratondistancen. De lærer om løbestrategier og følger et stramt løbeprogram, så vi sikrer, at kun de elever der er forberedte, løber distancen.

Puls og styrke

Puls og styrke er måske det meste effektive fitnesshold man kan tilmelde sig. Eksplosive powerøvelser, intense intervaller og kreativ brug af redskaber, alt sammen til fed musik. Sådab beskrives en Puls & Styrke-time måske bedst.
Puls & Styrke-timer er bygget på inspiration fra blandt andet Tabata- og H.I.I.T-intervaltræning og bodytoning, cirkeltræning og powerøvelser. Man opnår større styrke, udholdenhed eller begge dele
 

Styrketræning

I styrketræning arbejder vi med teknikker i bl.a. bænkpres, squat og dødløft. Du vil her få en grundlæggende forståelse for de forskellige løft, træningsprincipper og træne med andre elever, som har samme tilgang til styrketræning som dig selv. I faget vil du få grundig vejledning af skolens træningsnørd, samt gæsteundervisning af personlige trænere. Derudover vil du også få viden omkring indtag af væske, pauser mellem dine sæt og kost under din træning. Hvis du har ambitionerne om en fit og stærk krop, så er styrketræningsvalgfaget lige noget for dig!

Spinning

I dette fag spinner (cykler) vi til musik, og man får trænet din kondition på en sjov og effektiv måde.

Massage

I valgfaget massage lærer du at massere med en teknik, hvor du kan arbejde uden på tøjet. Man skiftes til at massere hinanden og undervejs får du viden om musklerne, hvor de ligger og hvordan du bedst arbejder med dem. Når du har massage, kan du komme ned i gear og få løsnet op i de ømme muskler, som helt sikkert kommer, når der laves så meget sport.

Mindfullness

Her får du mulighed for at få lidt ro på i en hektisk hverdag på efterskole. Hver gang laver vi en kort siddende mindfulness, et par blide afspændende øvelser og en lang liggende mindfulness. Du udfordres efterhånden f. eks. at den stolesiddende bliver længere efterhånden som du bliver mere trænet og måske en stående øvelse

Guitar

Undervisningen er både dem, der er begyndere, og dem der har erfaring. Vi inddeler i mindre hold.

Kor

Er man glad for at synge enstemmige og flerstemmige nye og ældre sange sammen med andre er korsang et dejligt valgfag. Sammen finder vi det udvalg af sange, vi vil synge.

Års Video

Til Års Video indsamler, optager og producerer vi videoklip. Efter en kreativ redigering, samles det hele på en Youtube kanal, som alle elever får adgang til den sidste dag. Et minde om alle de sjove og gode oplevelser der er sket i det forgangne år. 
 


2018 Bang-Vester