Menu

                                                                                       Vivild den 23. august 2018 Kære forældre.

Vi er kommet rigtig godt i gang med elevhold 18/19.
Det er nogle glade varme unge mennesker, I har sendt til os. De kan og vil rigtig meget. Der bliver sunget højt i sangtimerne De første 3 dage blev brugt på at lære hinanden og skolen at kende. Der er bl.a. valgt skema for første periode, taget foto til plakat til værelserne og lavet en masse i familiegrupperne. I har sikkert opdaget, at I kan følge lidt med på Facebook.

Skoletøjet er blevet brugt flittigt, og de første småhandler i vores skolebiks er foretaget. Den kommer der nok mere tryk på efter weekenden, hvor eleverne har deres telefoner med til MobilePay, men vi har med fuldt overlæg begrænset vores udvalg, så det ikke bliver et spørgsmål om at have så meget Vivildtøj som muligt. I kan evt. tage en lille forventningsafstemningssnak herom i weekenden. Der er også en webshop, hvor man kan købe lidt. Det er muligt at bestille nye dele af skoledragten på webshoppen. En lille obs i forhold til skoledragten: Pas på med tørretumbling. Det store Vivildtryk kan ikke tåle hård varme.

Onsdag i den første uge startede vi op med ”hverdagen”. Fredag havde vi bl.a. en rigtig dejlig sangtime, hvor eleverne gav den gas. I weekenden har der været OL–dyst gangene imellem og derudover masser af aktivitet i hallerne. Generelt er der rigtig meget gang i aktiviteterne om aftenen. Især springhallen er blevet brugt flittigt. Det betyder at nogle/mange er trætte og har ømme muskler.

Vi oplever, at de unge nyder de mange muligheder. Vi ser ofte, at nogle elever får nogle småskader i opstarten som følge af den øgede fysiske belastning. Dette er helt normalt, men det er vigtigt at jeres unge menneske selv er tydelig med de skader der eventuelt måtte opstå, så vi kan lave den bedste plan for den enkelte. Større skader oplever vi desværre også hvert år – ikke kun i opstarten – og i de situationer tager vi selvfølgelig også de nødvendige hensyn med jer forældre på sidelinjen til at guide.

Der er stoppet 1 dreng og 1 pige, og i skrivende stund er der lige meldt en ny pige ind. Der er som altid flere elever, der er påvirket af at være startet på efterskole, og som på den ene eller anden måde er udfordret med at komme ind i efterskolelivet. Mette og Emil Mose starter i næste uge Cafe Vivild, hvor alle, der på en eller anden måde falder ind under ovenstående beskrivelse, kan mødes og snakke om livet, tankerne, udfordringerne, det sjove, det svære, kammerater, hjemve, kærestesorger og meget mere. Tænker I, at det kunne være en god ide for jeres barn, så få jer en snak om det i weekenden, og skub på for at de melder sig, eller send en besked til Mette på Viggo. Det plejer at være super godt.

Der kommer i september måned elevsamtaler mellem kontaktlæreren og eleverne. Som opfølgning på den snak, vil I alle blive ringet op af k-læreren i løbet af uge 37 og 38.

I dag starter den første forlængede weekend. Søndag den 26/8 møder alle ind igen på Vivild mellem kl. 18.00 og kl. 21.45. Der bliver ikke serveret mad på ankomstdagen efter en forlænget weekend. Hvis man ikke kan komme pga. sygdom ringer forældrene på 86486065, tryk 4 for tilsyn mellem kl. 20-21. Hvis der er noget mere alvorligt, må man gerne ringe til kontaktlæreren i weekenden. Jeg har tlf. 52373147, og vil gerne kontaktes hvis der er brug for mig.

Vi håber, at I er trygge derhjemme og begynder at nyde at have et barn afsted på efterskole. Sker der ting på efterskolen I er utrygge ved, forventer vi, at vi får det at vide, så vi sammen kan lave det bedste efterskoleår for de unge.

I næste weekend skal de elever, der tager hjem på weekend, være tilbage på skolen mellem kl. 15.30 og 16.00, for at være med til at gøre klar til vores friluftstur til Bogensholm. Læs pakkelisten grundigt så de får alle tingene med på skolen.
Torsdag den 6. sept. starter en forlænget weekend. Fra kl. 14.45 kan I hente nogle meget trætte, unge mennesker på VGI. Planlæg ikke for meget…. De unge er trætte og vil nok gerne sove.

Hvert år har der været et forældreudvalg, der har været tovholdere på afvikling af elevfesterne. Hvis man gerne vil være med i det arbejde, kan man skive til Jan på jut@vgi.dk Vi skal nok samle navnene og foreslår, at der holdes et møde, når eleverne skal afleveres på skolen søndag d. 9/9. Mere om det senere, men meld tilbage hvis I tænker, I gerne vil være med i forældrefestudvalget.

Der begynder at være kampe i de forskellige idrætsgrene. Nogle elever vil komme til at spille en del kampe, fordi de er med i flere idrætsgrene. Sammen skal vi finde ud af, hvad de kan holde til, og om de kan holde til at være ude af nogle boglige timer. Er man afsted til kamp, sørger man selv for at indhente det, der er sket i timerne, så de andre ikke skal vente på dem, og så de ikke går glip af for meget. Det kræver noget ansvarlighed og overblik af den enkelte.

Den sidste weekend i september er obligatorisk. Lørdag d. 29/9 er der Vivildstævne i fodbold. Det afvikles i Grenå, og hvis man som forældre har mulighed for at komme og heppe, er man meget velkommen – det gælder for øvrigt til alle kampe i de forskellige sportsgrene året igennem. Vivildstævnet er et fodboldstævne, hvor vi møder de andre efterskoler i regionen. Vi plejer at have 7-8 hold med, så der bliver masser af kampe for rigtig mange elever.

Søndag den 16. sept. har vi åbent hus kl. 10.00 for kommende elever. De elever, der er her i weekenden, viser rundt. Hvis I kender nogen, der gerne vil gå på Vivild, eller I har yngre søskende, kan vi oplyse, at der er plads i 9. kl. til skoleåret 19/20, og at vi allerede har venteliste til skoleår 19/20 og 20/21 for 10. klasse.

Søndag den 30. sept. Efterskolernes dag. Vi har åbent hus fra kl. 13 til kl. 17.00, hvor vi håber på besøg af mange kommende elever og forældre.

Vi glæder os til september måned sammen med de unge mennesker. Vi håber/forventer, at I kontakter os, hvis der er noget I er usikre eller utrygge ved, men også gerne hvis der er noget I er begejstrede for, og som I gerne vil dele med os.

Med venlig hilsen
Ledelsen på Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole
Poli, Mette og Jan                                                                                 
20110523-144058Talmark-20110606153245