Menu

                                                                                   Forældrebrev 8. juni 2018

Kære forældre.       

Når vi kigger ud af vinduerne, er det tydeligt at se at årstiden er skiftet. Det handler ikke kun om, at vi har haft flere uger med godt vejr, men i højere grad om antallet af elever der opholder sig udendørs.

Der er fuld gang i græsplænerne, beachvolleybanerne, fodboldbanerne og alle de øvrige udearealer, og det faktum at pedellerne skal flytte en del tæpper, når der skal slås græs er også en fin indikator. Eleverne ser ud til at trives i det anderledes skema, der er lagt her i den mundtlige prøveperiode, og det på trods af eventuel nervøsitet eller bekymring over de forestående prøver. St 10 eleverne er også kommet godt i gang med deres afslutningsprojekter, og har i dag afleveret deres synopser.

Der er sket en del i maj måned ud over skriftlige og mundtlige prøver.

D. 6/5 havde vi godt 70 elever med til Fladbroløbet. Der var også en rigtig opbakning fra flere forældre – både som løbere og som heppere. Tusind tak for det, det er altid skønt, når I kommer og deltager eller bakker op. Der skulle løbes 10,4 km og eleverne klarede sig igennem løbet på fineste vis. Vi fik en flot 1. plads i holdkonkurrencen - de hurtigste fem løbere på et hold. Derudover fik vi en 2. plads på 10,4 km, og sandelig om ikke den samme elevs far indtog 3. pladsen. Alle elever kæmpede på ruten og gav det, de havde i sig. Mere kan man ikke forlange. 

I maj måned havde vi et drengehold med til DM i fodbold for efterskoler. Det klarede de rigtig flot, og kom hjem med en 8.-plads. Sommervejret var startet der, så det blev en varm fornøjelse. Det var nogle glade og trætte unge mennesker, der kom hjem fra stævnet.

D. 24/5 var der Gallaaften. Dejligt at se de smukke unge mennesker i pænt tøj. Stemning var både højtidelig og god. Der var virkelig gang i kamerafunktionen på elevernes mobiler
 
Skulle man komme forbi skolen en dag inden den sidste skoledag, kan det være en god ide at tage noget af jeres barn habengut med hjem, så I ikke står med alt den 27. juni. Eleverne er blevet opfordret til at tage noget med hjem i denne weekend, men alt efter hvor stort et samlergen jeres barn har, kunne det som sagt være en god ide at tømme ”lageret” i etaper. 
Husk cyklen ikke må komme med hjem før den sidste skoledag.

Søndag d. 24/6 er der Århus City ½ marathon. Ca. 90 elever er meldt til, og oven i det kommer der også en del af jer forældre samt tidligere elever og løber med. Det betyder, at vi alt i alt er tilmeldt med ca. 150 løbere. Vi håber på rigtig stor opbakning fra alle jer, der ikke skal løbe.
De ansvarlige på dagen vil være Peter Seiding: 28182111 og Poli 21298348
Der er bustransport til og fra Hummelmosen, og alle elever kommer med derud som opbakning.

Fra torsdag d. 21/6 begynder vi for alvor at gøre klar til skoleslut og afslutningstur.  Denne dag er der en gruppe elever, der står for en 5.kl.-dag for lokale skoler. Nogle elever gør rent på skolen, og de resterende er på cykeltur.

Fredag den 22/6 gør vi efterskolen ren. De unge forlader værelserne fredag og sover i hallen natten til lørdag.

Lørdag den 23/6 tager vi på sluttur i Hummelmosen her midt på Djursland. Til dette skal eleverne bruge: En cykel der virker, sovepose, liggeunderlag, tallerken, krus og bestik samt tøj der kan tåle at blive meget beskidt. Vi bor i en skov, så der kan godt være allergikere, der skal have lidt medicin med. – Myggespray er et must! Ligeledes kan solcreme være en rigtig god ide.  Man må gerne have lovlig spejderdolk med.  På lejren laver eleverne selv mad over bål, sover i bivuaker de selv bygger, sejler på tømmerflåde og kanoer med redningsveste i mosen. – Nogen vil måske tage til stranden ved Fjellerup for at bade. Ellers står programmet på hygge, fællesaktiviteter, sang, volleyball osv. – Der er mange lærere på lejren hele tiden. Det plejer at være en super fælles afslutning. Se nedenstående pakkeliste.

Tirsdag den 26/6 kommer alle tilbage til VGI. Her hygger vi os om eftermiddagen med små aktiviteter, og om aftenen holder vi fest med forskellige indslag. De unge må være oppe hele natten. Alle, der ønsker at sove, sover i hal B. Måske skrives der i mindebøger... Måske er der natvolley… Det plejer at være en nat, hvor det for alvor går op for de unge, at det nu er meget tæt på slut med VGI for elevholdet 17/18.

Program for forældreafslutningen onsdag den 27. juni

17.15             Løbende, let spisning for forældre og elever A – K. Pakning af bil L - Å
17.45             Løbende, let spisning for forældre og elever L – Å. Pakning af bil A –K.

                      Husk cyklen!!!

                      Kaffe, te og vand i spejlsal

Kl. 18:15        Alt og alle færdige og ude af hal B – bilen er pakket.
Kl. 18:30        ALLE SKAL VÆRE KLAR I springsalen
                      Velkomst og sang
                      Formanden taler
                      Taler fra ledelsen og personalet
                      Ordet er frit
                      Udlevering af beviser/afsked med alle
                      Kaffe og kage
Ca. kl. 20.30  Farvel og tak for i år. (Sæt god tid af efterfølgende, så de unge kan få                          sagt ordentligt farvel til alle)
 
Vi håber, at I alle incl. søskende har tid og mulighed for at deltage i afslutningen. Nogle år har en eller flere forældre bedt om ordet. Vi håber, at et par af jer har lyst til dette. Det gør aftenen lidt større, når et par forældre bidrager. Jeg vil gerne vide, hvis nogen kunne tænke sig det på forhånd, så send lige en mail: Jut@vgi.dk

Evaluering af året: Vi vil rigtig gerne modtage mange mails her i juni, hvor I fortæller lidt om jeres oplevelse af efterskoleåret, og hvad jeres unge menneske har fået ud af det. Både gode ting og ting, I synes, vi kan udvikle på: Jut@vgi.dk
 
Vi ser frem til afslutningsugerne med de unge mennesker - med sommer og sol. Vi synes, at flokken er hyggelige at være sammen med. Vi forventer, at de alle vil være med til at lave en god afslutning.
Det kan være vanskeligt for enkelte at skulle afslutte. Både her og derhjemme skal vi være klar til at gribe.
Vi glæder os til at se jer alle den 27. juni, så vi sammen kan sende de unge mennesker videre ud i livet.

På hele personalets vegne
Mette, Poli og Jan
 

Pakkeliste til Hummelmosen 2018:

Hummelmosens adresse: Kvasbrovej 11, 8586 Ørum Djurs - vi har tilsynstelefonen med. Begge må bruges, hvis der er et seriøst behov. Regnvejr/myggestik er IKKE et seriøst behov 
➢    Funktionel cykel med luft i dækkene og hjelm dertil
➢    Sovepose (måske et tæppe til at holde lidt ekstra varme med – skal pakkes i               pose, vandtæt)
➢    Hovedpude (skal pakkes i pose – vandtæt)
➢    Liggeunderlag
➢    Pandelampe/lommelygte
➢    Myggebalsam/spray - VIGTIGT!
➢    Evt. medicin – overfølsom overfor myg eller andet? Medbring Benadryl.
➢    Evt. myggenet til ansigtet, hvis du er overfølsom. 
➢    Service (dyb og flad tallerken, bestik, krus, drikkedunk) HUSK DET!!! Vi
        har ikke med.
➢    Toiletsager
➢    Tøj (der må blive beskidt, flere sæt til når noget bliver vådt), gerne                                undertøj/hue/handsker til natten, varmt tøj til aftenerne - det er vores erfaring at           eleverne ofte fryser om natten.
➢    Jakke/Regntøj (HUSK REGNTØJ)
➢    Godt fodtøj/ gerne gummistøvler
➢    Badetøj
➢    Håndklæde (gerne 2 stk.)
➢    Solcreme/aftersun
➢    Penge (Fx til is/snoller)
➢    Spillekort eller andre spil til hyggestunder
➢    Skumfiduser til bålet
➢    Solbriller
➢    Gerne en lovlig kniv
➢    Rulle med klare affaldsposer til at pakke i/sove i hvis alt andet fejler! Dem                     får I ikke på skolen. Rulle med alm. små skraldeposer som kan holde fødderne           tørre i våde sko.
➢    En rulle med gaffatape – da det gennem årene har vist sig at det kan bruges til           ca. alt!
➢    Der vil være sparsom mulighed for opladning af mobiltelefoner
➢    4L frostposer som kan holde fødderne tørre i våde sko
➢    En rulle med gaffatape – da det gennem årene har vist sig at det kan bruges                til ca. alt! ➢ Der vil være sparsom mulighed for opladning af mobiltelefoner
 
Vi glæder os til en hyggelig tur, hvor vi skal bruge den sidste tid sammen som elevhold. Der vil være mulighed for aktiviteter ud af lejren. Dels skal vi i samlet flok til Århus for at løbe/heppe til halvmarathon og dels er der mulighed for tur til stranden eller Djurs sommerland. Skulle nogen være så heldige at have sommerhus i nærheden - beder vi jer respekterer, at brugen af disse må vente til sommerferien. Nærmere information om turen gives til eleverne, når vi nærmer os.

Spørgsmål? Henvendelse til jb@vgi.dk
 
 
                                                                        
20110523-144058Talmark-20110606153245