Menu

                                                                                            30. november 2017
Kære alle forældre
 
Efter en veloverstået teateruge kan vi nu begynde at frem mod de næste ting, der skal ske. De unge mennesker er ved at rette fokus på hverdagen og lektierne igen, og det daglige tempo er skruet lidt ned i forhold til sidste uge. I mandags var der et par elever, der sagde, at de glædede sig til onsdag, hvor de kunne sove længe. De følte sig stadig lidt bagud på søvn men indrømmede, at de nok ikke helt havde været gode nok til at indhente det tabte i weekenden!
 
Tusind tak for opbakningen i torsdags til finalefremvisningen. Der er ingen tvivl om, at det var en kæmpe oplevelse for eleverne. Der kom også en lille artikel i lokalavisen.
 
Derudover er vi kommet godt igennem terminsprøverne for 9. klasserne og brobygningen for almindelig 10. Er der nogen fra studie 10, der er i tvivl om uddannelsesvalg og sted og har brug for et besøg på en uddannelsesinstitution, kan de kontakte Peter Seiding og forhøre sig om mulighederne.
Vores 3 studievejledere - Janne Byskov (jb@vgi.dk), Peter Seiding (peter_seiding@hotmail.com) og Rene Friis (rf@vgi.dk) er så småt gået i gang med vejledningssamtalerne. Det er vigtigt, at I derhjemme også får gode snakke om næste år og uddannelses-valg.
 
”Vores” fysioterapeut er også kommet i gang. Han har allerede haft de første 12 konsultationer. Bed jeres unge mennesker kontakte Jan eller Jesper Egholm, hvis I/de ønsker en tid. Der er tidligere sendt information ud om betaling med videre, hvis man ønsker at bruge ham.
 
I dag er der Erhvervsaften. Der var flere forældre henne ved Rene i torsdags for at tilbyde deres hjælp. Tak for det. Det betyder, at vi nu har fået en bred vifte af forældre til at snakke med eleverne i aften om deres beskæftigelse. Vi er sikre på, at det bliver spændende for dem.
 
Lørdag d. 2. dec er der indendørs fodboldstævne i Rønde fra kl 9-15. Resten af de elever, der er på skolen, julehygger og pynter op.
 
Onsdag den 6. dec. er der ØM i badminton. Det foregår i Rønde. Der er over 50 af vores elever, der ønsker at være med.
 
Den 9. og 10. december er der søskendeweekend. Alle yngre søskende er meget velkomne. Har man ikke yngre søskende, kan man invitere yngre fætre/kusiner. Det er den enkelte elev, der skal sørge for, at alle ens gæster har det godt. Der laves fælles program. Gæsterne sover på madrasser på elevværelserne. Ankomst lørdag den 9. december kl. 10.00. Afhentning søndag kl. 13.00.
Medbring sovegrej og idrætstøj. Har man ikke nogen gæster, kan man tage hjem på weekend. Er man skolen, skal man hjælpe til med opgaver i forbindelse med søskendeweekenden. Tilmelding sker via eleven senest tirsdag den 5. december.
 
Mandag d. 18. og tirsdag d. 19. december er der fagdage på skolen for 9. og almindelig 10. kl. St. 10 fremlægger deres terminsprojekt i disse to dage. Onsdag d. 20. og torsdag d. 21. december bliver konverteret til juledage med bl.a. julehygge, kirkegang, julemiddag, dans om juletræ, boldspilsturnering mod lærerne og lidt overraskelser. Eleverne har fri torsdag til sædvanlig tid kl.14.45.
 
De unge får alle skolens årsskrift med hjem (2 stk. hvis I er blevet 2 familier).
Efter en velfortjent juleferie glæder vi os til at se alle igen tirsdag den 2. januar mellem kl.19.00 og 21.30, hvor de unge har deres Norgeskuffert med. Se pakkeliste sidst i dokumentet.
HUSK AT TJEKKE PAS OG SYGESIKRING!
 
Uge 1 handler om Norge, om gymnastik, om boglige timer og om at komme rigtig godt i gang igen.
 
Uge 2 er vi i Norge. I får mange flere informationer om turen i løbet af december. Vi skal til Hafjell
ved Lillehammer. De unge skal bo i hytter sammen - nogle 8 og andre op til 16 i storhytter. De unge
bor drenge og piger sammen… på hver deres værelser og skal selv lave mad. Vi tager afsted meget
tidlig morgen lørdag den 6/1 2018. og kommer tilbage fredag eftermiddag d. 12/1.2018.
 
Der bliver mulighed for afhentning af elever i Frederikshavn, Aalborg, Randers eller Vivild.
 
Vi glæder os til en december måned med julehygge, søskendeweekend, julekalen-dere og en masse kampe i de forskellige sportsgrene.
 
God december måned.
 
På personalets vegne
De bedste hilsner fra
Poli, Mette og Jan
 
 
PAKKELISTE TIL SKITUR
 
* Pas MEGET VIGTIGT!
* Det blå EU-sygesikringskort MEGET VIGTIGT!
* Skiundertøj – gerne 2 sæt
* Flere par almindelige sokker + skisokker
* VGI-dragt eller anden træningsdragt
* Fleecetrøjer, uldne trøjer eller andet varmt mellemlag
* Sne- og vandtæt varm jakke eller skijakke
* Sne- og vandtætte overtræksbukser eller skibukser
* Halstørklæde
* 2 huer
* 2 par handsker/luffer
* Skibriller og/eller solbriller
* Læbepomade
* Toiletgrej
* 2 håndklæder
* Sengelinned (lagen, dyne- og hovedpudebetræk)
* Hyttehygge! Kort, spil, ”aftenguf” mm.
* Lille tæppe og lille pude til busturen
* Evt. MobilePay App til hævning af kontanter i elevbanken (nærmere beskrivelse        vedr.lommepenge følger senere)
 
HUSK: I skal kun pakke til 5 dage på ski – og at der kan være MEGET koldt i Norge.
 
På grund af begrænset plads i busserne, skal I pakke jeres bagage i 1 sportstaske eller 1 kuffert – der må ikke pakkes i rygsække. For at begrænse bagagemængden mest muligt – og fordi der kan være meget koldt, når vi ankommer i Norge – vil vi gerne have, at I har jeres vinterjakke og vinterstøvler med i bussen under rejsen.
 
I må kun have 1 stk. håndbagage med i bussen. Håndbagagen skal kunne være i
bagagehylden over sædet.                                                                                            
20110523-144058Talmark-20110606153245