Forældrebrev

Herunder kan du downloade de forældrebreve, som er udsendt i løbet af skoleåret.

                                                                                                                                               Forældrebrev 4. juni 2019 
Kære forældre.  

Når vi kigger ud af vinduerne, er det tydeligt at se at årstiden er skiftet. Det handler ikke kun om, at vi har haft flere uger med… generelt godt vejr, men i højere grad om antallet af elever der opholder sig udendørs.  
Der er fuld gang i græsplænerne, beachvolleybanerne, fodboldbanerne og alle de øvrige udearealer, og det faktum at pedellerne skal flytte en del tæpper, når der skal slås græs er også en fin indikator. Eleverne får et anderledes skema her i den mundtlige prøveperiode, da halvdelen af eleverne står over for de forestående prøver, og ST 10 eleverne arbejder med deres årsprojekt. 
Jeg har vedhæftet en plan over prøveperioden til jeres orientering. 

Der er sket en del i maj måned ud over skriftlige og mundtlige prøver.  
D. 5/5 havde vi godt 70 elever med til Fladbroløbet. Der var også en rigtig opbakning fra flere forældre – både som løbere og som heppere. Tusind tak for det, det er altid skønt, når I kommer og deltager eller bakker op. Der skulle løbes 10,4 km og eleverne klarede sig igennem løbet på fineste vis. Vi fik en flot 1. plads i holdkonkurrencen - de hurtigste fem løbere på et hold. 
Alle elever kæmpede på ruten og gav det, de havde i sig. Mere kan man ikke forlange.  

I maj måned havde vi både et drengehold og et pigehold med til DM i fodbold for efterskoler. Det klarede de rigtig flot, og kom hjem med en 12.-plads til pigerne og en 6. plads til drengene. Stort tillykke til begge hold. Virkelig flot at lande blandt de allerbedste efterskoler på landsplan. Det var nogle glade og trætte unge mennesker, der kom hjem fra stævnet.  

D. 28/5 var der Gallaaften. Dejligt at se de smukke unge mennesker i pænt tøj. Stemning var god, og der blev danset lancier med stor koncentration og meget latter. Der var virkelig gang i kamerafunktionen på elevernes mobiler, og de benyttede sig af de mange aktiviteter i spejlsalen.  
 
Skulle man komme forbi skolen en dag inden den sidste skoledag, kan det være en god ide at tage noget af jeres barn habengut med hjem, så I ikke står med alt den 26. juni. Eleverne er blevet opfordret til at tage noget med hjem i denne weekend, men alt efter hvor stort et samlergen jeres barn har, kunne det som sagt være en god ide at tømme ”lageret” i etaper.  Husk cyklen ikke må komme med hjem før den sidste skoledag.
 
Søndag d. 16/6 er der Århus City ½ maraton. Ca. 50 elever er meldt til, og oven i det kommer der også en del af jer forældre samt tidligere elever og løber med. Det betyder, at vi alt i alt er tilmeldt med ca. 120 løbere. Vi håber på rigtig stor opbakning fra alle jer, der ikke skal løbe. De ansvarlige for løbet vil forud for dagen være Peter Seiding: 28182111 og på selve dagen Poli 21298348. 
Der er bustransport til og fra skolen, og alle elever kommer med derud som opbakning.  

Fra torsdag d. 20/6 begynder vi for alvor at gøre klar til skoleslut og afslutningstur.  Denne dag er der en gruppe elever, der står for en 5.kl.-dag for lokale skoler. Nogle elever gør rent på skolen, og de resterende er på cykeltur. 

Fredag den 21/6 gør vi efterskolen ren. De unge forlader værelserne fredag og sover i hallen natten til lørdag.  

Lørdag den 22/6 tager vi på sluttur i Hummelmosen her midt på Djursland. Til dette skal eleverne bruge: En cykel der virker, sovepose, liggeunderlag, tallerken, krus og bestik samt tøj der kan tåle at blive meget beskidt. Vi bor i en skov, så der kan godt være allergikere, der skal have lidt medicin med. – Myggespray er et must! Ligeledes kan solcreme være en rigtig god ide.  Man må gerne have lovlig spejderdolk med.  På lejren laver vi mad over bål, sover i bivuaker som eleverne selv bygger, sejler på tømmerflåde og kanoer med redningsveste i mosen. – Nogen vil måske tage til stranden ved Fjellerup for at bade. Ellers står programmet på hygge, fællesaktiviteter, sang, volleyball osv.  Der er mange lærere på lejren hele tiden. Det plejer at være en super fælles afslutning. Se nedenstående pakkeliste. 

Tirsdag den 25/6 kommer alle tilbage til VGI. Her hygger vi os om eftermiddagen med små aktiviteter, og om aftenen holder vi fest med forskellige indslag. De unge må være oppe hele natten. Alle, der ønsker at sove, sover i hal B. Måske skrives der i mindebøger... Måske er der natvolley… Det plejer at være en nat, hvor det for alvor går op for de unge, at det nu er meget tæt på slut med VGI for elevholdet 18/19. 

Program for forældreafslutningen onsdag den 26. juni 

17.15 Løbende, let spisning for forældre og elever A – K. Pakning af bil L - Å

17.45  Løbende, let spisning for forældre og elever L – Å. Pakning af bil A –K.

Husk cyklen!!! 
Kaffe, te og vand i spejlsal 

Kl. 18:15 Alt og alle færdige og ude af hal B – bilen er pakket. 

Kl. 18:30   ALLE SKAL VÆRE KLAR I springsalen   Velkomst og sang  
Formanden taler 
Taler fra ledelsen og personalet 
Ordet er frit 
Udlevering af beviser/afsked med alle 
Kaffe og kage 

Ca. kl. 20.30 Farvel og tak for i år. (Sæt god tid af, så de unge kan få sagt ordentligt farvel til alle) 
 
Vi håber, at I alle incl. søskende har tid og mulighed for at deltage i afslutningen. Nogle år har en eller flere forældre bedt om ordet. Vi håber, at et par af jer har lyst til dette. Det gør aftenen lidt større, når et par forældre bidrager. Jeg vil gerne vide, hvis nogen kunne tænke sig det på forhånd, så send lige en mail: Jut@vgi.dk 

Evaluering af året: Vi vil rigtig gerne modtage mange mails her i juni, hvor I fortæller lidt om jeres oplevelse af efterskoleåret, og hvad jeres unge menneske har fået ud af det. Både gode ting og ting, I synes, vi kan udvikle på: Jut@vgi.dk  
 
Vi ser frem til afslutningsugerne med de unge mennesker - med sommer og sol. Vi synes, at flokken er utrolig hyggelige at være sammen med.  
Det kan være vanskeligt for enkelte at skulle afslutte. Både her og derhjemme skal vi være klar til at gribe.  
Vi glæder os til at se jer alle den 26. juni, så vi sammen kan sende de unge mennesker videre ud i livet. 

På hele personalets vegne 
Mette, Poli og Jan 
 
Pakkeliste til Hummelmosen 2019 
Hummelmosens adresse: Kvasbrovej 11, 8586 Ørum Djurs Ved behov for kontakt ift. eleverne, ring på tilsynstelefonen: 86 48 60 65 - tryk 4. Regnvejr/myggestik er IKKE et seriøst behov :) 
➢ Funktionel cykel med luft i dækkene og hjelm dertil - tjek gerne op på, om alt fungerer 
➢ Sovepose (måske et tæppe til at holde lidt ekstra varme med – skal pakkes i pose, vandtæt) 
➢ Hovedpude (skal pakkes i pose – vandtæt)
➢ Liggeunderlag 
➢ Pandelampe/lommelygte 
➢ Myggebalsam/spray - VIGTIGT! 
➢ Evt. medicin – overfølsom overfor myg eller andet? Medbring Benadryl. 
➢ Evt. myggenet til ansigtet, hvis du er overfølsom. 
➢ Service (dyb og flad tallerken, bestik, krus, drikkedunk) HUSK DET!!! Vi har ikke med. 
➢ Toiletsager 
➢ Tøj (der må blive beskidt, flere sæt til når noget bliver vådt), gerne skiundertøj/hue/handsker til natten, varmt tøj til aftenerne - det er vores erfaring at eleverne ofte fryser om natten.  
➢ Jakke/Regntøj (HUSK REGNTØJ) 
➢ Godt fodtøj (løbesko, vandresko) - gummistøvler ved meget regn 
➢ Badetøj 
➢ Håndklæde (gerne 2 stk.)
➢ Solcreme/aftersun 
➢ Penge (Fx til is/snoller) 
➢ Spillekort eller andre spil til hyggestunder 
➢ Skumfiduser til bålet 
➢ Solbriller 
➢ Rulle med klare affaldsposer til at pakke i/sove i hvis alt andet fejler ;-) → Dem får I ikke på skolen. + Rulle med alm. 4L frostposer som kan holde fødderne tørre i våde sko. 
➢ En rulle med gaffatape – da det gennem årene har vist sig at det kan bruges til ca. alt! 
➢ Der vil være sparsom mulighed for opladning af mobiltelefoner  

Vi glæder os til en hyggelig tur, hvor vi skal bruge den sidste tid sammen som elevhold. Der vil være mulighed for aktiviteter (på cykel) ud af lejren fx til stranden eller Djurs sommerland. Skulle nogen være så heldige at have sommerhus i nærheden - beder vi jer respekterer, at brugen af disse må vente til sommerferien. Nærmere information om turen gives til eleverne, når vi nærmer os. Spørgsmål? Henvendelse til jb@vgi.dk                                                                                                                       
                                                                                                                                                 
Tidligere forældrebreve skoleåret 2018/19

2018 Bang-Vester