Forældrebrev

Herunder kan du downloade de forældrebreve, som er udsendt i løbet af skoleåret.

                                                                                                               Forældrebrev d. 8/10 2019

Kære forældre

Tiden går hurtigt i godt selskab, og inden vi næsten får set os om, er efterårsferien startet. Denne tid på året begynder for mange at være der, hvor lejrskolestemningen er forsvundet, og hverdagen for alvor træder i kraft

Der er i skrivende stund 182 elever. Der er en lille håndfuld elever, der har været nødt til at afbryde deres efterskoleophold, men til gengæld har vi fået stort set samme antal nye elever ind på skolen. Hverdagen er præget af begejstrede unge mennesker, der byder ind på rigtig mange fronter.

September måned har budt på flere oplevelser.

D. 9/9 tog vi på vores friluftstur til Bogensholmlejren på Syddjurs. Eleverne cyklede de 40 km derned og hjem, der var vandretur, natløb, bålhygge, skiskydning uden ski, kanosejlads, SUP og rigtig mange andre aktiviteter i løbet af de tre dage. Vejret var dog ikke helt med os, hvilket betød at nogle af aktiviteterne blev lavet om, og stort set alle elever sov inden for de sidste to nætter. Eleverne var virkelig seje og som altid overvejende positive og glade i deres tilgang til aktiviteterne… på trods af de udfordringer vejret bragte med sig. Det var nogle trætte elever, der landede på skolen torsdag eftermiddag efter den sidste cykeltur.

I uge 36 blev der afholdt den første runde elevsamtaler. Alle forældre skulle gerne være blevet ringet op af deres barns k-lærer med en tilbagemelding. Det er vigtigt for os, at I alle oplever der kommer informationer hjem om jeres unge menneske. Husk, hvis der er noget, I gerne vil have svar på eller undrer jer over, så tøv ikke med at kontakte os.

Der har indtil nu været tre frivillige weekender i skoleåret. Den første weekend var der 140 elever, der blev på skolen, og i den anden var der 120 elever og i den sidste weekend 36 elever. Det giver noget helt specielt at være på skolen i weekenderne.
Vi har haft åbent hus og efterskolernes dag, hvor eleverne viste rundt. Det var tydeligt at mærke, at de var stolte af at vise DERES skole frem, og de fik virkelig meget ros af dem, der var på besøg. Flere af de besøgende spurgte efterfølgende, om vi havde bestukket dem, til at fortælle så begejstret og positivt om skolen. Vi finder ikke bedre ambassadører for skolen, end glade elever, der oprigtigt virker begejstrede. Vi glæder os allerede til næste åbent-hus, så folk udefra kan komme og hilse på eleverne og mærke stemningen på skolen.

Vores næste åbent hus er d. 19/1 2020 kl. 13.00. Spred endelig budskabet.

D. 28/9 blev der afholdt Vivildstævne i fodbold… i Grenå. Det er en slags for-turnering til ØM for alle efterskoler i vores region. ØM står for Østjysk Mesterskab. Det blev en super dag, hvor vi havde flere virkelig gode kampe. Pigernes 8-mands tabte finalen. Drenge A og pige A tabte deres semifinaler. Det samme gjorde det ene af vores drenge B hold, mens vores sidste drenge B-hold vandt rækken med en slutmålscore på 19-0. Virkeligt flot klaret af alle holdene og det var nogle glade og trætte unge mennesker, der skulle siges godnat til om aftenen.

I oktober måned er der efterårsferie i uge 42. Eleverne skal være tilbage på skolen søndag til normal tid.
Lige lidt gentagelse fra sidste brev: Efter weekenderne møder alle ind igen på Vivild mellem kl. 19.00 og kl. 21.30. Hvis man ikke kan komme pga. sygdom ringer forældrene på 86486065, tryk 4 for tilsyn (mellem kl. 20-21 efter forlængede weekender). Hvis der er noget mere alvorligt, må man gerne ringe til kontaktlæreren i weekenden. Det er vigtigt at I ikke bare sender en besked over Viggo om de pludseligt opståede ting, da det ikke er sikkert at k-læreren ser det i weekenden og efterfølgende kan sende det videre til tilsynet.
Jeg (Jan) har tlf. 52373147, og vil gerne kontaktes, hvis der er brug for mig til mere specielle ting.

Hvis der sker ændringer i løbet af weekenden ift. at ens barn ikke kan komme op på skolen søndag aften, SKAL man ringe til tilsynet og give besked.

Den 9/10 og 10/10 er der fagdage, og d. 11/10 er der støtteløb. Det er et løbearrangement, hvor eleverne løber til fordel for Kræftens bekæmpelse. I har fået mere information om dette på Viggo. Tak til alle jer, der allerede har meldt tilbage, og det er selvfølgelig fortsat muligt at melde sig som sponsor.

Skituren er der godt nok lidt tid inden vi skal på, men ikke des tro mindre er der noget I er nødt til at forholde jer til nu. Det handler om skitøj.
Det er vores erfaring at det er meget forskelligt, hvad eleverne har af skitøj, og det kan være en bekostelig omgang at skulle ud og købe udstyr. Vi har de sidste år haft en aftale med Sportigan i Slagelse, der har lavet en meget billig pakke.

Fra Sportigan:

Vi er rigtig glade for, at vi igen i år, kan levere skitøjspakker til jeres elever, der skal på skilejrtur i 2019/20. Vi har en totalpakke til kr. 1200,- samt en basispakke til kr. 800,-.
Se en nærmere beskrivelse af indholdet nedenfor samt på vedhæftede flyers.

● Vi kommer ud på efterskolen på forældredagen d. 3/11 og præsenterer skitøjet for elever/forældre.
● Efterfølgende modtages bestillingerne direkte fra elever/forældre på Sportigans hjemmeside - under efterskolens eget navn.
● Vi afholder prøvning samt vejledning på skolen d. 3/11
● Skitøjs-pakkerne med skolelogo trykt på jakken – leveres på skolen, pakket i pose til hver enkel elev.

Totalpakken til 1200,- (markedspris 2.700,-) :
1 sæt skitøj, med logo på jakke
2 sæt skiundertøj
1 par skihandsker
2 par skistømper
1 par skibriller
1 hjelmhue.

Basispakken til 800,- :
1 sæt skitøj, med logo på jakke
1 sæt skiundertøj.


Det er ikke noget man behøver at købe. Det er bestemt lige så fint at låne sig til skitøj, hvis der er mulighed for det. Det skal udelukkende ses som en mulighed.

D. 3/11 er der forældredag. Forældredagen er først og fremmest en mulighed for at få en fornemmelse af jeres unge menneske i de faglige lektioner, og dette foregår i FagCaféen med en af faglærerne fra klasseteamet.

På forældredagen er der mulighed for at snakke med k-læreren i løbet af dagen. Behovet for samtaler varierer meget fra forældre til forældre, og derfor skal de ses som et tilbud og ikke en skal-ting. I vil modtage en besked i denne uge, hvor I skal melde tilbage til k-læreren, om I ønsker en uddybende samtale på forældredagen, med afsæt i tilbagemeldingen fra elevsamtalen. Har man fået nok at vide i denne omgang i telefonsamtalen, kan man bare koncentrere sig om FagCaféen. Ønsker man en snak med klæreren, er det vigtigt, at I har meldt tilbage om dette senest søndag i uge 42. Skulle man ønske en snak med k-læreren vil den handle om trivsel og om det at være efterskoleelev. Er der store ting, der skal snakkes med K-læreren om, er det bedst at disse samtaler lægges på en anden dag. Dette tager man som altid bare kontakt til k-læreren eller ledelsen om, hvis der er behov.
I VIL ALLE blive sat sammen med hele k-gruppen i et fælles møde på dagen (se plan), så I kan få sat ansigter på dem som jeres unge menneske er i ”familie” med samt deres forældre.

I uge 44 vil lærerne lave deres plan for, hvornår de står i FagCaféen. De faglige samtaler skal I ikke melde jer til. Det foregår efter kø-princippet.
Lærerne udfylder en vurdering af jeres unge menneskes faglige niveau og indsats. Denne får i adgang til sidst i uge 44. Det er ikke en elevudtalelse, men nogle standardpejlinger til jer forældre, så I kan se, hvordan det går i grove træk. I kan være sikre på, at hvis der er noget fagligt presserende vedr. jeres barn, så skal vi nok gøre vores bedste for at holde jer informeret løbende hen over året. På Forældredagen vil det være en overordnet snak med faglærerne. Man behøver ikke gå til hver enkel faglærer, og ud fra det der står i vurderingen, kan I selv vurdere, hvem der er vigtigst at tale med.

Halvdelen af familiegruppen vil blive inviteret til at komme fra 9.15 til 14.00 og den anden halvdel fra 12- 16.30. På den måde får vi spredt jer ud over dagen. Vi kan desværre først præcist afgøre, hvem af jer der skal komme i de bestemte tidsrum i starten af uge 44. Her vil I modtage en endelig tidsplan.

Programmet for dagen:

09.15 - 11.30 Samtaler + FagCafe
11.30 - 12.30 Frokost
             12.00 Elever møder hal A
12.30 - 12.50 Gymnastikfremvisning
12.55 - 13.30 Fællessamling og orientering om skoleåret indtil nu samt kor
13.30 - 14.00 Familigruppemøde
14.05 - 16.30 Samtaler + FagCafe

De bedste hilsner fra
Ledelsen på VGI
Poli, Mette og Jan  


Forældrebreve skoleåret 2019/20:
 

2018 Bang-Vester